Kakkerlakken
Er zijn verschillende soorten kakkerlakken. De bekendste soorten zijn de Duitse kakkerlak, Amerikaanse kakkerlak, Australische kakkerlak, Surinaamse kakkerlak, Oosterse kakkerlak en Bruinbandkakkerlak.
De meeste kakkerlakken leven in de vrij natuur, Ze hebben zich over de hele wereld verspreid, slechts enkele soorten komen in de huizen voor en gelden als schadelijk. Kakkerlakken leven probleemloos in bijna alle gebieden. Ze voeden zich met allerlei eetbare stoffen (huishoudelijk afval) sommige soorten kunnen hout eten.Veel soorten kakkerlakken hebben een voorkeur voor zetmeel en suiker houdende stoffen, ze houden vooral van keukens, restaurants en bakkerijen. Met hun platte lijfjes kunnen ze door allerlei spleten en kieren kruipen. Kakkerlak kan ziektes overbrengen.
De Duitse kakkerlak
De Duitse kakkerlak is lichtschuw en leeft op donkere, warme plaatsen tussen 25°C en 30°C. Volwassen Duitse kakkerlak worden 1 tot 1,5 cm groot en zijn daarmee de kleinste soort kakkerlakken. Ze zijn lichtbruin van kleur. De Duitse kakkerlakken geven de voorkeur aan vochtige en verse voedingswaren. ze kunnen tot 40 dagen zonder eten.
De Amerikaanse kakkerlak
Amerikaanse kakkerlakken eten alles maar geven de voorkeur aan voedingsmiddelen van de mens, hij leeft in donkere en vochtige omgevingen en kan tot zes weken uithouden zonder te eten. Een volwassen Amerikaanse kakkerlak is glanzend roodbruin en tussen de 2,8 en 4,4 cm lang.
De Australische kakkerlak
Australische kakkerlakken zijn gemakkelijke te onderscheiden van andere soorten, door hun kleur en vorm. De Australische kakkerlakken zijn roodbruin en aan de zijkanten duidelijk lichtgeel. Hun lijfje is ook slechts 3 tot 3,5 cm lang. ze kunnen vliegen in tegenstelling tot andere kakkerlaksoorten.
De Australische kakkerlak komt voor in donker, warme vochtige omgevingen. En vochtige kruipruimten vormen ideale verblijfplekken voor Australische kakkerlakken. Ze eten vooral planten en fruit.
De Surinaamse kakkerlak
De Surinaamse kakkerlak wordt maximaal 2,4 cm lang, valt op door zijn glanzend bruinzwarte kleur. Ze zijn over het algemeen lichtschuw en leven daarom onder stenen en tussen afval. Ze eten planten.
De Surinaamse kakkerlak voelt zich thuis in een vochtige, warme omgeving.
De Oosterse kakkerlak
De Oosterse kakkerlak houdt van warme omgevingen en bevindt zich vooral op vochtige, donker plaatsen in keukens, kelders en kruipruimtes. Hij is tussen 2,1 en 2,8 cm lang en blauwzwart van kleur. De Oosterse kakkerlak kunnen niet vliegen, hoewel ze vleugels hebben. Oosterse kakkerlakken eten alles maar geven de voorkeur aan zetmeel en zoetigheid. Ze kunnen zonder voedsel 2 tot 4 weken overleven.
De Bruinbandkakkerlak
De Bruinbandkakkerlak lijken veel op Duitse kakkerlakken maar missen de lengtestrepen op het borstschild die bij Duitse kakkerlakken wel aanwezig zijn.
Bruinbandkakkerlak valt op door zijn licht dwarsstreep op zijn borstschild en op het achterlijf. Ze zijn erg actief en vliegen soms.
Bruinbandkakkerlak zijn niet lichtschuw als andere kakkerlakken. Ze gedijen het best in warme omgevingen maar komen ook voor op drogere plaatsen, zoals in kasten, achter schilderijen en gordijnen. Ze eten het liefst zetmeelhoudende producten, boekenlijm en stijfsel.
Last van kakkerlakken ? bel ons 0491 22 61 66
U bent bij ons hartelijk welkom :druk op contact om via e-mail ons te contacteren.